Vad Är Delve och Varför är Det Viktigt?

Delve är en innovativ applikation som utvecklats av Microsoft, ingår i Office 365-paketet. Med Delve kan användare söka, organisera och upptäcka information över hela organisationen. Applikationen gör detta genom att använda maskininlärning för att analysera organisatoriska trender och relationer.

Så Fungerar Delve

Delve ger en personlig visning av arbetsrelaterat innehåll som är mest relevant för användaren. Detta innefattar dokument, samarbetsverktyg och människor inom organisationen. Genom att använda artificiell intelligens analyserar Delve användarens beteenden och relationer för att leverera skräddarsydd innehåll.

Möjligheter med Delve

Med Delve kan du effektivt och enkelt hitta rätt dokument vid rätt tidpunkt. Delve ger dig en översikt över vad dina kollegor arbetar med, vilket kan främja samarbete och informationsdelning inom organisationen. Dessutom kan du även använda Delve till att organisera dina dokument och projekt i personliga brädor, vilket gör det lättare att hitta och återvända till viktiga dokument.

Maximera Ditt Användande av Delve

För att få ut det mesta av Delve bör du aktivt använda och bidra till de dokument och projekt som Delve spårar. Dessutom bör du uppmuntra dina kollegor att göra detsamma. Ju mer aktivitet, desto mer exakt och relevant blir informationen som Delve levererar.

Sammanfattning

Delve är ett kraftfullt verktyg som kan transformera sättet ditt team samarbetar och delar information. Genom att utnyttja kraften i maskininlärning och artificiell intelligens, erbjuder Delve personaliserad och relevant information för att hjälpa dig att bli mer effektiv och produktiv i ditt arbete. Med rätt användning, kan Delve bli en central del i ditt företags digitala arbetsflöde.